Bouwkundig toezicht

Bouwkundig TOEZICHT

“Voor professional en particulier!”

Bouwen is maatwerk! Ieder gebouw is immers uniek en wordt vaak maar eenmalig gebouwd. Niet vreemd dus dat bouwen nog steeds veel door mensenhanden wordt gedaan.

Bouwen is een kostbare, arbeidsintensieve aangelegenheid en doen we buiten in weer en wind, en vaak onder de nodige tijdsdruk. We vragen hierbij graag ook nog eens de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Ook voor bouwen geldt dus, dat daar waar grenzen scherp gesteld worden, het risico van overschrijden hiervan op de loer ligt!

“ Het gaat tegenwoordig om meer dan alleen dat scheve tegeltje of een vlek in het plafond!”

Toezicht en kwaliteitscontrole zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden in een bouwproces. Gebouwen zitten tegenwoordig technisch / energetisch complexer in elkaar en ook het installatie gebruik in gebouwen is enorm toegenomen en van een ander nivo dan jaren geleden. Toezicht gaat dus verder dan alleen een slecht sluitende deur of slordig schilderwerk en valt steeds vaker terug op o.a. regelgeving en berekeningsgrondslagen. Ook het niveau van toezicht moet hier dus op afgestemd zijn!

“B3E Bouwtechnische Expertise biedt u bouwkundig toezicht op HBO/academisch niveau.“

Toezicht waarbij niet alleen wordt toegezien op de gemaakte kwaliteit, maar waarbij ook de achterliggende gedachte wordt meegenomen in de uitvoering. Het is immers de bedoeling dat de in het ontwerp en berekening gemaakte uitgangspunten uiteindelijk in het werk worden gerealiseerd.

“We verwachten tegenwoordig van een gebouw niet alleen dat het netjes en bruikbaar is, maar ook dat het werkt en presteert zoals we dat vooraf bedacht hebben!”

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Neem geen risico, en kies voor deskundig bouwtoezicht, of u nu aannemer bent of opdrachtgever.